Συμμετοχή του KEMEA στο ερευνητικό έργο SecureGas, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας των Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα στον υποτομέα του Φυσικού Αερίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) είναι εταίρος της ερευνητικής  κοινοπραξίας για την υλοποίηση  του ευρωπαϊκού έργου «Security of Air Transport Infrastructures of Europe (SATIE)» (GA.832969), στο πλαίσιο της θεματικής Ενότητας «Ασφαλείς Κοινωνίες» του προγράμματος Horizon 2020 για την  χρηματοδότηση της Έρευνας και Καινοτομίας στην ΕΕ. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία (Πόρτο) στις αρχές Ιουνίου 2019.

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρουσίασε το πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο Προστασίας Ε.Υ.Ζ.Σ. στην 27η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS.

Αθήνα 14 & 15.03.2019

Η ομάδα του Συντονιστικού Κέντρου Προστασίας Ε.Υ.Ζ.Σ. συμμετείχε με παρουσίαση στο 2o Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα (#HDRRF) με τίτλο «Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο Προστασίας και Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών».

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση επί χάρτου υπό την κωδική ονομασία Ε.Υ.Ζ.Σ.2, η οποία πραγματοποιήθηκε την 14 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Το KE.ME.A., στο πλαίσιο του έργου «Στοχευμένες δράσεις για την αύξηση της προστασίας των Εθνικά χαρακτηρισμένων Ευρωπαικών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας – Ε.Υ.Ζ.Σ.» το οποίο υλοποιεί με τη χρηματοδότησητου Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας), διοργάνωσε  το διάστημα 12-13/9/2018 στις εγκαταστάσεις του το 3ο ετήσιο Συνέδριο με θεματικό αντικείμενο την προστασία Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στον Τομέα της Ενέργειας, περιλαμβανομένης και της ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας σε ενέργεια.

«Στοχευμένες Δράσεις για την Αύξηση της Προστασίας των Εθνικά Χαρακτηρισμένων Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας– ΕΥΖΣ 2018» 
www.ciprotection.gr

To Εγχειρίδιο της Δράσης «Εκπαιδεύσεις για την προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας»που διοργάνωσε το ΚΕΜΕΑ την περίοδο 2017-2018 είναι διαθέσιμο για ανάκτηση σε ηλεκτρονική μορφή κάνοντας κλικ εδώ.

Δημοσιεύθηκε στο ευρείας κυκλοφορίας ελληνικό περιοδικό Security Manager που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ασφάλειας, άρθρο σχετικά με τις "Στοχευμένες Δράσεις για την Αύξηση της Προστασίας των Εθνικά Χαρακτηρισμένων Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας". Το άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στις Δράσεις που συντονίζει το Κέντρο Μελετων Ασφάλειας - ΚΕΜΕΑ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 έγινε παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΜΕΑ στην 2η Πανελλήνια Έκθεση Athens Electronix 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΔΑΙΣ στο Μαρούσι. Η παρουσίαση έγινε στην ενότητα "Προστασία Εθνικών Ζωτικών Υποδομών και Ηλεκτρονική Αυτοάμυνα" από τον Βοηθό Συντονιστή της Δράσης Γ. Ευτυχίδη. Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη από το παρακάτω link


To video της παρουσιάσης είναι προσβάσιμο απο το YouTube κανάλι του έργου Προστασίας των ΕΥΖΣ στη διεύθυνση https://youtu.be/cIvSdfPaaPg

Παρουσίαση του έργου των ΕΥΖΣ στα Χανια της Κρήτης στις 8/3/2018. Η παρουσίαση του έργου θα γίνει από τον συνεργάτη του ΚΕΜΕΑ Η.Γκότση. Πρόσβαση στην παρουσίαση υπάρχει από το παρακάτω link

Με προσεγγίσεις ιδιαίτερου επιχειρησιακού και επιστημονικού ενδιαφέροντος και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Προστασίας Ε.Υ.Ζ.Σ. (2017) που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) την 19 και 20/12/2017.

Ανακοίνωση για το 2ο Εθνικό Συνέδριο Προστασίας Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας (Ε.Υ.Ζ.Σ. 2017)