Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου  «Στοχευμένες Δράσεις για την Αύξηση της Προστασίας των Εθνικά Χαρακτηρισμένων Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας – ΕΥΖΣ », το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, διοργανώνει διαδικτυακά το 4ο Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο για θέματα Προστασίας των Κρίσιμων Υποδομών την 23η και 24η Ιουνίου 2021. Η διάρκεια του Συνεδρίου θα είναι και τις δύο ημέρες μεταξύ 10.00’-12.30’.

Θεματικό αντικείμενο του Συνεδρίου είναι το νέο περιβάλλον ασφάλειας και  προστασίας των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας (ΥΖΣ) στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021) θα παρουσιαστούν οι δράσεις για την προστασία των Υ.Ζ.Σ. όπως διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει το ΚΕΜΕΑ με τη συνεργασία των διαχειριστών και λειτουργών των υποδομών καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών από το χώρο της εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Θα ακουστούν απόψεις Διαχειριστών των υποδομών για τη χρησιμότητα και τη  λειτουργία των υποδομών που αναπτύχθηκαν. Την δεύτερη ημέρα (24 Ιουνίου 2021) θα παρουσιαστούν Ευρωπαϊκά Τεχνολογικά έργα σε θέματα προστασίας των κρίσιμων υποδομών, θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα αντικαταστήσει την Οδηγία 114/2008 για την ανθεκτικότητα των κρίσιμων υποδομών. Το Συνέδριο θα κλείσει την  δεύτερη ημέρα με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων που θα συμμετάσχουν για τις προοπτικές αξιοποίησης και οργάνωσης της κοινότητας επαγγελματιών για θέματα ασφάλειας και προστασίας των Υ.Ζ.Σ. στην Ελλάδα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη οργανισμών, λειτουργούς και υπεύθυνους ασφάλειας Υποδομών Ζωτικής Σημασίας, κυρίως από τον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, ενώ έχουν κληθεί να το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από όλους τους τομείς υποδομών που περιλαμβάνει το σχέδιο της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Επίσης έχουν κληθεί για να παρακολουθήσουν το Διαδικτυακό Συνέδριο, εκπρόσωποι συναρμόδιων Υπουργείων, φορέων και οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που εμπλέκονται στην προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας (δημόσιοι φορείς ασφάλειας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων).

Για την εγγραφή στο Συνέδριο απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής φόρμας στη διεύθυνση: https://forms.gle/WeYgkbcV356BqwGx7  

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του Συνεδρίου θα σταλεί στους εγγεγραμμένους με email. Στους συνέδρους θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλείστε να στείλετε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.